Etusivu - Studiot - Juhlatila - Magitolla tapahtuu - Linkkejä - Ajo-ohje

 

 

Chroma_Demo1 Chroma_Demo3 Chroma_kurssidemo

Magiton greenscreen chromatausta

Hyvällä chromataustalla kuvattaessa taustan irroittaminen kuvauskohteesta sekä sen toiseen vaihtaminen on nopeata ja helppoa esimerkiksi Photoshop:iin erikseen hankittavalla plug in:llä. Taustan irroitustyö onnistuu myös Magiton kautta tilaamalla. Helppouden lisäksi lopputulos näyttää erinomaiselta; esimerkiksi hiukset irtoavat taustasta yksitellen ja läpinäkyvien pintojen kuten lasin tai veden taakse voi vaihtaa toisen taustan (kts. kuvat yläpuolella)!

Magitolla on aina valmiina 6 x 6 metrin erittäin laadukas valoa heijastamaton chromataustakangas ja sen valaisuun on varattuna 6 kpl 1200 W kuumavaloja. Kangastaustamme on samanlainen kuin mitä esim Matrixia ja Forest Gump:a tehdessä käytettiin; sen voi pyöräyttää esimerkiksi jalan ympärille kankaan siitä vahingoittumatta.

Magiton pysyvillä valoilla pääsee taustassa noin aukkoon 8. Taustan tasaisen valaisun voi toteuttaa valokuvauksessa myös salamoilla. Varsinainen kuvauskohde on hyvä valaista 1-1,5 aukkoa alle (tai yli) chromataustaan verrattuna, niin silloin taustan irroitus on helpompaa. Kohteen voi lisäksi valaista takaapäin korostusvalolla, jos vihreää valoa heijastuu kuvattavaan saakka.

 

Katso miltä näyttävät viittomakieliset nettisivut, jotka kuvattiin Magitolla greenscreeniä vasten (sivujen latautuminen voi kestää jonkin aikaa).